Hallo allemaal!

Wij zijn de Gidsen, een leuke groep meiden van 11 t/m 16 jaar. We komen elke zaterdagmiddag bij elkaar. Wij zijn een waterspeltak, wat inhoudt dat we vooral in de zomerperiode veel op het water te vinden zijn.

Tijdens de zomeropkomsten doen we vele dingen op het water, bijvoorbeeld een roei-, zeil- of wrikwedstrijd, een speurtocht over de Kleine en Grote Poel of een mini dagtocht (zonder leiding op allerlei manieren met de boot een uitgestippelde route afleggen).

In de winter zijn we druk met het nodige onderhoud van de boten die we in de zomer gebruiken. We gaan ze dan schuren en voorzien van een nieuw laagje verf. Dit doen we allemaal bij onze haven aan de Uiterweg. Maar we doen in de winter ook andere leuke dingen, zoals dingen bakken, knutselen en spelletjes spelen.

Daarnaast gaan we wel vier keer per jaar op kamp! 

Het is bij ons mogelijk om verschillende zeildiploma’s te behalen. Soms gaan we instructiezeilen met de leiding, waardoor we steeds beter kunnen worden. We hebben vaak twee keer in het jaar een zeildag, waarop je je CWO 1, 2 of 3 kunt halen.

foto gidsen

gidsen

f7175555 bf8b 4547 9c76 dae973c06a1a