Welkom op de website van de leukste Scoutinggroep van Nederland, namelijk de Tiflo!
Wij zijn een gemengde land- en waterscoutinggroep in Aalsmeer met ongeveer 150 leden.

Over ons
Wij zijn een jonge en frisse Scoutinggroep. De Bevers, Kabouters en Welpen doen voornamelijk activiteiten op het land. Als de kinderen elf jaar zijn, gaan ze naar de Gidsen en Verkenners, waar ze leren zeilen. Wij zijn in het bezit van 9 lelievletten, 1 sleepvlet, 1 sleepboot, een roeiboot en een wachtschip. In de zomerperiode gaan de waterspeltakken vaak het water op en in de winter plegen ze zelf het nodige onderhoud.

Jonge kinderen kunnen bij ons op een leuke manier kennismaken met de scouting. Naast dat ze een leuke zaterdagochtend hebben, maken ze nieuwe vriendjes en leren ze allerlei sociale vaardigheden zoals samenwerken en met andere kinderen omgaan.

Voor de oudere kinderen is het mogelijk om op een leuke manier te leren zeilen, om te gaan met een motorboot en diverse certificaten en vaarbewijzen te halen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super gezellig om op de zaterdagmiddag samen met leeftijdsgenoten iets leuks te doen!

Klik hier voor het jaarverslag van 2018!
Klik hier voor het jaarverslag van 2017! 
Klik hier voor het jaarverslag van 2016!
Klik hier voor het jaarverslag van 2015!

 


------------------------------------------------------- NIEUWS -------------------------------------------------------

Tiflo bedankt statiegeldgevers

In de maand juli hadden winkeliers van de Albert Heijn op het Praamplein de mogelijkheid om hun statiegeldbonnetje te doneren aan Scouting Tiflo. Graag bedanken wij iedereen die zijn of haar statiegeldbonnetje aan ons heeft gedoneerd. Met de totale opbrengst van 215,-  zal nieuw buitenspelmateriaal worden aangeschaft.

 

Sinterklaasactie
Ook dit jaar is het weer mogelijk om bij ons een geweldig Sinterklaasbezoek te boeken! 
Vul snel dit formulier in voor een bezoek: http://www.tiflo.nl/index.php/sinterklaas

5C575485 A1CE 4FBC AA42 32D726719A16

 

Wij zoeken leiding voor onze speltakken!

opzoek naar jou

Nawaka acties

Afgelopen periode hebben de gidsen, verkenners en wilde vaart flink gezweet om geld in te zamelen voor NaWaKa. Iedereen mag trots zijn op de mooie bedragen die het heeft opgeleverd. Het geld zal deels gebruikt worden om de leiding te ondersteunen. Het andere deel gaat naar alle kinderen op het kamp. Bedankt!!

WhatsApp Image 2018 07 16 at 21.46.29

Tiflo on Stage
De uitnodigingen voor Tiflo on Stage zijn verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
WhatsApp Image 2018 02 13 at 21.30.35

EHBO-cursus
Op 13 januari verzorgde EHBO'er en oud Tiflo-leiding Petra een verkorte EHBO-cursus voor alle leiding, zodat we goed voorbereid zijn mocht er een keer iets gebeuren. Er werd meteen flink geoefend!
IMG 7779IMG 7785

Alvast een heel mooi 2018 gewenst namens de gehele Tiflo!
KerstGroep

De Meerwinkel (kringloopwinkel in Hoofddorp) heeft een prachtige donatie geschonken voor nieuwe tenten. Heel erg bedankt!
foto meerwinkel

Brandblussers
Gouwerok en Paraat hebben voor ons wachtschip d'Artagnan brandblussers gesponsord!
Enorm bedankt voor deze geweldige gift! We gaan de hercertificering vol vertrouwen tegemoet!!
brandblussers

Plantenbakkenactie
Het is een traditie: de jaarlijkse plantenbakkenactie van de Tiflo. Zaterdag 21 oktober 2017 gaan alle leden van de groep langs de deur met de plantenbak met een moderne uitstraling. 

Ook dit jaar speelt de Tiflo in op de wensen van deze tijd, dus nog meer reden om een plantenbakje te kopen. De planten worden door de oudere leden van de Tiflo zelf opgepot. De verkoop wordt gedaan door alle leden met behulp van een aantal ouders. Zaterdag 21 oktober a.s. begint om 9.30 uur op verschillende punten in Aalsmeer en Kudelstaart de verkoop. De prijs van het plantenbakje is dit jaar 4 euro. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de aanschaf van nieuw speelmateriaal en ten behoeve van activiteiten van de Tiflo.
10694408 847770461941079 4479633718085091137 o

Winnaar van de Wubble bekend!
Tijdens de gezellige braderie op 2 september konden bezoekers van de kraam de Scouting Tiflo Aalsmeer raden hoeveel knikkers er in een bak zaten. Het waren er 444! De winnaar had na een serieuze som met tafels en optellen berekend dat het er 445 moesten zijn! Deze super goede winnende berekening is gemaakt door Lucas Rowoud uit Aalsmeer! Zaterdag kreeg Lucas zijn prijs, een Wubble Bubble bal, uitgereikt door drie Welpen bij de Tiflo.
uitreiking Wubble 

1900-2017: De d'Artagnan gaat weer varen!
We zijn begonnen! We hopen dat de d'Artagnan weer een levende functie krijgt binnen de Tiflo groep, bij het zeilen, weekenden, kampen en het eiland.

De huidige planning ziet er als volgt uit:
Dinsdag 13 juni 2017 vaart de d’Artagnan naar de werf Oldenhage te Lisserbroek.
Zaterdag 17 juni wordt hij afgespoten.
Maandag 19 juni worden vlakdikte metingen uitgevoerd.
Donderdag 22 juni starten met slijpen, krabben, schuren en schilderen.
De d’Artagnan zal maximaal 2 weken op de helling blijven, tot zaterdag 1 juli.

We hebben jullie hulp hard nodig bij het opknappen van de d’Artagnan.

Dus hebben jullie tijd en zin om te helpen (op welke manier dan ook) laat het weten. 

Samen een dag(deel) of avondje klussen, herinneringen(?) ophalen en op die manier een goede start realiseren voor nieuwe avonturen met de d’Artagnan.

Mail naar Paul de Waal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1555487484502703&id=235262356525229

Afbeelding1

Hoogvliet Aalsmeer sponsort limo!
Sponsor Hoogvlied Limo

Kerstdiner- en borrel
Na een geslaagd kerstdiner en een gezellige borrel, wenst de Tiflo iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig 2017. Wij houden een korte winterstop en hopen iedereen weer te zien op zaterdag 14 januari!
Kerst

 

Donatie Schipholfonds
Onze scouting heeft een donatie van 5.000 euro gekregen voor de bouw van een nieuw vlot. Hier zijn wij heel blij mee, want met dat geld kunnen we een goede en veilige steiger bouwen! 

scouting tiflo
Joep Sparnaaij en Daan Kennedy met de cheque van het Schipholfonds